Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

"ΠΑΡΟΥΣΙΑ", Τρημινιαία Επιθεώρηση Λόγου και Τέχνης, της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών,


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (51/2010) της "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ", της  Τρημινιαίας Επιθεώρησης Λόγου και Τέχνης, της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτε-χνών, με πλούσια και όπως πάντα ενδιαφέρουσα ύλη.
Όπως είναι γνωστό η ΠΑΡΟΥΣΙΑ αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια το πιό έγκυρο βήμα έκφρασης των Αιτωλοακαρνάνων δημιουργών στο χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών.

Γνωστό είναι επίσης πως η ΠΑΡΟΥΣΙΑ, όπως και κάθε σοβαρό έντυπο, που σέβεται τον κόσμο στον οποίο απευθύνεται και υπερασπίζεται την αυτονομία του, ως προϋπόθεση της ελευθερίας της έκφρασης και της δημιουργίας,  αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε βαθμό που να απειλείται η συνέχιση της έκδοσής της. Αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τα πενιχρά οικονομικά της Ε.Α.Λ. και με τις οικονομικές θυσίες των αξιόλογων και αξιέπαινων μελών του Προεδρείου και της εκδοτικής Επιτροπής της .

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ είναι μιά κατάκτηση  με πολύτιμη προσφορά όχι μόνο στις Τέχνες και στα Γράμματα αλλά συνολικά στον τόπο, στην κοινωνία και στον πολιτισμό και πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέχιση της έκδοσής της  με την οιονομική υποστήριξη από όλους τους φορείς που εκφράζουν αυτές τις οντότητες και αυτά τα μεγέθη τόσο με άμεσο όσο και με έμμεσο τρόπο, όπως λ. χ. η εγγραφή συνδρομητών, η διαφημιστική καταχώρηση  κλπ.

 Πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτή την προσπάθεια στήριξης της ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ πρέπει να αναλάβουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά και οι Οργανισμοί της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης  καθώς επίσης και το Υπουργείο Πολιτισμού, γιατί έντυοα, όπως η ΠΑΡΟΥΣΙΑ, όπως και κάθε άλλη ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ουσιαστικά καλύπτουν  δικές τους υποχρεώσεις απένατι στου Πολίτες, στην Πολιτεία και στον Πολιτισμό. 

Ρόλο υποστηρικτών υπεύθυνων  συλλογικών  δραστηριοτήτων, όπως η ΠΑΡΟΥΣΙΑ, έχουν φυσικά και οι Αιτωλοακαρνάνες επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, στο βαθμό που αντιλαμβάνονται  τον κοινωνικό ρόλο της δικής τους δραστηριότητας.

Είναι ώρα να κατανοήσουμε όλοι πως η ΠΑΡΟΥΣΙΑ της  Ε.Α.Λ. καταγράφει την ιστορική παρουσία όλων μας και πως η διακοπή της  έκδοσής  της  θα καταγαφεί ως ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.